Bülten Sıra No: 2017/3040

EACT EXPO 2017 Milli Katılım Organizasyonu Hk.

22 Haziran 2017, Perşembe

2012 yılından bu yana Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğince gerçekleştirilen China- Eurasia Fuarı bu yıl “China Eurasia Commodity and Trade - EACT EXPO 2017” adı altında 24-28 Ağustos 2017 tarihleri arasında Urumçi’de gerçekleştirilecek olup OAİB Genel Sekreterliğince yeniden milli katılım organizasyonu için gerekli çalışmalara başlandığı belirtilmektedir.

 

Anılan bölgenin Türkiye için taşımakta olduğu özel anlamın yanı sıra Orta ve Batı Asya ülkeleriyle ilişkilerin geliştirilmesinin arzu edildiği bu dönemde, söz konusu fuarın anılan pazara girmek isteyen firmalar için büyük bir imkân yaratacağı düşünülmektedir. Diğer taraftan, söz konusu etkinlik, tarafımızdan salt ticari bir organizasyon olarak değerlendirilmeyerek ülkemizin etkin tanıtımı ve Türk ve Türkiye imajının anılan bölgede etkin olarak sunulabilmesi hedeflenmiştir.

 

EACT EXPO 2017 fuarına milli katılım kapsamında katılacak olan firmalarımız T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından 2017/4 sayılı karar kapsamında, destek olarak yurt dışı milli fuar katılımlarına sağlanan teşviklerden yararlandırılacaklardır. Bu kapsamda Bakanlık tarafından belirlenerek web sayfasında ilan edilen; yer kirası, nakliye, ulaşım ve standa ilişkin giderlere karşılık olarak katılımcıya m² bazında ödenecek tutarın oranı %50 olup, üst limit 50.000.-Türk Lirası’dır.

 

Bununla birlikte, Çin Halk Cumhuriyeti 2017 yılında hedef ülkeler arasında yer almakta olup fuara katılan firmalar 20 puan ilave destekten yararlandırılacaklardır. Bu bağlamda konunun, ekte bir örneği yer alan başvuru formu ile birlikte söz konusu fuara katılmak isteyen üyelerimizin en geç 30 Haziran 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğiyle irtibata geçmeleri önemle rica olunur.

 

Bilgilerinize arz ederiz.  

 

Ek: Başvuru Formunu (1 Sayfa) indirmek için tıklayınız.

 

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekterliği Santral Telefonu: 0312 447 27 40

 



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.