Bülten Sıra No: 2017/3039

21. Dünya Bilgi Teknolojileri Kongresi Kapsamında 7. Türkiye- Tayvan İş Konseyi Ortak Toplantısı, 10-14 Eylül 2017, Taipei Hk.

22 Haziran 2017, Perşembe

10-14 Eylül 2017 tarihleri arasında Taipei’de düzenlenecek 21st World Congress on Information Technology (21. Dünya Bilgi Teknolojileri Kongresi) kapsamında Tayvan’ın başkenti Taipei’de “7. Türkiye- Tayvan İş Konseyi Ortak Toplantısı ve İkili İş Görüşmeleri” düzenlenecektir.

 

2016 yılı itibarıyla 1,7 milyar ABD Doları olarak gerçekleşen Türkiye ile Tayvan’ın ticaret hacminde, Türkiye’nin ihracatında hammaddelerin öne çıktığı, buna karşın Tayvan’dan ithal edilen ürünler içerisinde elektrikli ve elektronik cihazların öne çıktığı görülmektedir. Bu kapsamda söz konusu ticaret heyetine başta elektrik/elektronik, gıda (başta işlenmiş gıda ve unlu mamuller) sektörleri olmak üzere inşaat, madencilik ve doğal taşlar, enerji, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörlerinden firmaların katılımında büyük fayda görülmektedir.

 

Anılan ziyarete ilişkin detaylar ve program katılımcılara bilahare iletilecek olup, bu bilgiler ışığında söz konusu ziyarete Tayvan ile iş yapan, iş yapmayı planlayan ve Tayvan’a yatırım ile ticaret imkânları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen üyelerimizin, ziyarete katılmak ve detaylı bilgi edinmek için DEİK (Tülin Avcı, Tel: 0212 339 50 37, E-posta: tavci@deik.org.tr ile iletişime geçmeleri rica olunur.

 

Bilgilerinize arz ederiz.

 

Ek: 21. Dünya Bilgi Teknolojileri Kongresi Broşürünü (19 Sayfa) indirmek için tıklayınız.

 

Not: Umuma Mahsus Pasaport hamillerine sınırda vize uygulaması vardır. 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli vizelerini sınırda almak isteyen umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarının Taipei’deki Taoyuan Uluslararası Havaalanından giriş yapmaları ve dönüş bileti ibraz etmeleri, vize müracaat formu doldurmaları, iki adet vesikalık fotoğraf ibraz etmeleri ve 24 ABD Doları işlem harcı ödemeleri gerekmektedir.

 



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.