Bülten Sıra No: 2024/6090

Vatandaş Diplomat Projesi Tanıtım Programı Hk.

31 Mayıs 2024, Cuma

Sayın Üyemiz,

Türkiye İhracatçılar Meclisinden alınan yazıda, İletişim Başkanlığından alınan yazıya atfen, günümüzde bilgi ve iletişim teknolojilerindeki dönüşümler ve küresel siyaset, iletişim süreçlerini bütünüyle şekillendirmeye başlamış ve dünyanın geçirdiği bu değişim, kamu diplomasisi pratiklerini de büyük ölçüde etkilediği belirtilmektedir. Bu süreç, bilhassa vatandaşları ülkelerinin tanıtımında ve dış politika üretim süreçlerinde aktif rol üstlenen birer kamu diplomasisi aktörü ve “Vatandaş Diplomat” haline getirdiği bildirilmektedir. Bu bağlamda, vatandaşlarımızın ülkemize yönelik olumlu algının tahkim edilmesi, zengin kültürümüzün yansıtılması ve dış politika tezlerimizin sağlıklı, etkin ve doğru bir şekilde anlatılması amacıyla İletişim Başkanlığı tarafından bir başvuru kitabı niteliği taşıyan "Vatandaş Diplomat El Kitabı" hazırlandığı bildirilmektedir.

Bu kapsamda, 4 Haziran 2024 Salı günü saat 12.00'de insandan insana iletişim stratejisiyle ülkesinin kültürünü, değerlerini, zenginliklerini ve dış politika argümanlarını aktaran ve birer kültür elçisi olan vatandaşlarımızın farkındalığını artırmak amacıyla İletişim Başkanlığı Merkez Teşkilatı Binası Konferans Salonunda Vatandaş Diplomat Projesi tanıtım programı düzenlenecek ve Vatandaş Diplomat El Kitabı tanıtılacağı aktarılmaktadır.

Bu çerçevede gerçekleştirilecek olan etkinliğe katılım sağlamak isteyen kişilerin en geç 3 Haziran 2024 tarihine kadar https://www.iletisim.gov.tr/turkce/VD04062024 adresinden kayıt başvurusunda bulunmaları gerektiği ifade edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız,



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.