Bülten Sıra No: 2024/6015

Romanya Temeşvar Uluslararası İş Forumu, 9-10 Mayıs 2024 Hk.

22 Mart 2024, Cuma

Sayın Üyemiz;

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulundan alınan bir yazıda, Temeşvar Ticaret Sanayi ve Tarım Odası (CCIA) tarafından 9-10 Mayıs 2024 tarihlerinde, Romanya’nın Temeşvar şehrinde Romanya, Türkiye, Almanya, İtalya, Polonya, Sırbistan ve Bosna Hersek’ten özel sektör temsilcilerinin katılım göstereceği “Uluslararası İş Forumu” gerçekleştirileceği ifade edilmektedir. Söz konusu Formun Türk iş heyeti organizasyonu DEİK/Türkiye-Romanya İş Konseyi tarafından gerçekleştirileceği ifade edilmektedir. Söz konusu Forum kapsamında, anılan ülkelerden katılacak özel sektör heyetleri haricinde, üst düzey Rumen devlet görevlilerinin de katılacağı bildirilmektedir.

Katılımcıların enerji, tarım, gıda ve sanayi gibi çeşitli öncelikli sektörlerde yerel ve bölgesel firma yetkilileriyle B2B görüşmeleri gerçekleştireceği söz konusu etkinliğin, “ticari bağlantılar vesilesiyle Avrupa’nın yeniden inşası” mottosuyla düzenleneceği ve Romanya Odalar sisteminin en önemli ve en büyük etkinliklerinden biri olduğu vurgulanmış, Rumen merkezi ve yerel karar alıcılarla yakın temas kurulması imkânından da bahsedilmektedir. 

Etkinlik alanında bir fuar tertibinin de oluşturulacağı ve arzu eden firmaların stant kurabilecekleri de ifade edilmektedir.

Konaklama hususunda Temeşvar Ticaret Sanayi ve Tarım Odası’nın bölgedeki otellerle anlaşmaları sonucunda katılımcılar için belirlenen konaklama opsiyonları fiyat bilgisiyle birlikte ekteki dosyada yer almaktadır. Türk özel sektörü heyetine dâhil olacak katılımcılar için katılım ücreti olmayıp, ulaşım, konaklama, vize ve yukarıda bahsedilen şehir turu ve yemek masrafları katılımcılara ait olacağı bildirilmektedir.

Temeşvar Uluslararası İş Forumuna katılmak isteyen üyelerimizin https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/1761/21992 linkinde yer alan formu en geç 5 Nisan 2024 saat 11:00’e kadar doldurmaları gerektiği ifade edilmektedir.

Stant ve diğer teknik detaylarla alakalı CCIA yetkilisi Cristina COROIAN ( Tel.: +40 728 069 281, e-mail: ccoroian@cciat.ro) ile iletişime geçilmesi, katılım formunda yer alan tüm sorular ve diğer detaylar hakkında ise romania@deik.org.tr mail adresi üzerinden soruların yönetilmesi beklendiği ifade edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Ek-1 Taslak Program (2 sayfa, İngilizce)

Ek-2 Konaklama Teklif Detayları (3 sayfa, İngilizce)



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.