Bülten Sıra No: 2024/5972

Türkiye-Slovakya Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi (ETOK)

05 Şubat 2024, Pazartesi

Sayın Üyemiz,

Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı’nın yazısına atfen, Türkiye-Slovakya Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi (ETOK-JETCO) 1'inci Dönem Toplantısının 21 Şubat 2024 tarihinde Bratislava'da, Ticaret Bakanımız Sn. Prof. Dr. Ömer BOLAT ile Slovakya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sn. Denisa SAKOVA eş başkanlıklarında gerçekleştirileceği belirtilmekte, söz konusu toplantının hazırlık çalışmalarında yararlanmak üzere; 

- Firmalarımızın Slovakya pazarına girişte karşılaştıkları sorunlar ile talep ve değerlendirmelerine ilişkin bilgilere, 

- Genel Sekreterlikleri görev alanına giren konularda Slovakya ile ikili ilişkilerimize ilişkin bilgi notu ile Sayın Bakanımızın Slovak muhatabıyla gerçekleştirecekleri ikili görüşmelerinde istifade edilmek üzere gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin İngilizce konuşma metni önerilerine ihtiyaç duyulduğu ifade edilmektedir. 

Bu çerçevede, firmalarımızın anılan ülke ile ticarette karşılaştıkları sorunlar ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önerilerini ekte yer alan formu doldurarak  06 Şubat 2024 Salı günü 14.00’a kadar e-posta ile ihkibarge@itkib.org.tr adresine iletmesi gerekmektedir. 

Bilgilerinize sunulur.

Ek:

1-Sorun-Öneri Bildirim Formu



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.