Bülten Sıra No: 2024/5971

Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım, Turizm ve İş Forumu Hk.

05 Şubat 2024, Pazartesi

Sayın Üyemiz,

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)’ndan alınan bir yazıda, Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid A. Al Falih ve beraberindeki iş heyetinin ülkemize resmi ziyarette bulunacağı ve DEİK organizasyonunda, T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Invest Saudi iş birliğinde 16 Şubat 2024Cuma günü 09.00-18.00 saatleri arasında İstanbul Mandarin Oriental Bosphorus Otelde Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım, Turizm ve İş Forumu düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, T.C. Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, T.C. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Suudi Arabistan Krallığı Yatırım Bakanı Khalid A. Al Falih ve Suudi Arabistan Krallığı Turizm Bakanı Ahmed Bin Aqil Al-Khateeb’in teşrif edeceği etkinliğe; çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Türk ve Suudi firmalarının katılım sağlanmasının beklenildiği ve bu sektörler arasında; Turizm, Altyapı, İnşaat, Makine ve Makine Ekipmanları, Enerji/Yenilenebilir Enerji, Dijital Teknolojiler, Gıda, Tarım Ürünleri, Sağlık Hizmetleri ve İlaç, Elektronik Aletler, Otomotiv ve Oto Parçaları, Finansal Hizmetler sektörleri öne çıktığı belirtilmektedir.

Mezkûr yazıda, 2023 yılı itibarıyla Suudi Arabistan’a en fazla ihracat yapan 20. ülke konumuna geldiğimiz ve “Vision 2030” programı çerçevesinde Suudi Arabistan ekonomisinin sektörel çeşitliliğini artırmak istediği ve bu bağlamda özel sektör ithalat, toptancılık ve perakendecilik, finans, inşaat, ziraat, madencilik ve hizmet sektöründe yoğunlaştığı belirtilmektedir. 

Bu minvalde, ikili iş görüşmelerinin panellerin ve workshop’ların düzenleneceği bahse konu Foruma katılım sağlamak isteyen üyelerimizin en geç 12 Şubat 2024Pazartesi günü saat 18.00’e kadar linkte yer alan DEİK Üye Portalı (deik.org.tr) katılım formunu doldurmaları gerektiği ifade edilmekte olup, bahse konu foruma ait detaylı bilgiler ekte sunulmaktadır. 

Bilgilerinize sunarız.

Ekler:

Ek-1: Taslak Program

Ek-2: Suudi Arabistan Özel Sektör Firma Listesi

Ek-3: Sponsorluk Dosyası

Ek-4: Duyuru Görseli  



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.