Bülten Sıra No: 2023/5841

İHKİB Dijital Dönüşüm Merkezi Sosyal Uygunluk Eğitimleri Başlıyor!

29 Ağustos 2023, Salı

Sayın Üyemiz,

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) yararlanıcısı olduğu, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen «Tasarımdan Üretime: Türkiye'de Hazır Giyim Sektöründe Dijital Dönüşüm» METAMORPHOSIS Projemiz 2022 yılından bu yana devam etmektedir.

METAMORPHOSIS Projesi, hazır giyim ve tekstil işletmeleri ile aracı kurumların rekabet gücünü artırarak Türkiye hazır giyim ve tekstil sektörlerinin küresel değer zincirlerine entegrasyonunu sağlamayı amaçlamaktadır. Projemiz; dijital dönüşüm, uluslararası uygulamalara uyum ve çevre dostu çözümler önererek Türkiye'deki hazır giyim ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmayı hedeflemektedir.

Bu amaca yönelik olarak kurulan Dijital Dönüşüm Merkezimiz (DDM); sektörün dijital dönüşüm ve sosyal uygunluk kapasitelerinin güçlendirilmesine destek olacak eğitim ve danışmanlık hizmetleri verecektir.

DDM’nin Sosyal Uygunluk aktiviteleri kapsamında, çeşitli farkındalık düzeylerine yönelik eğitim programları geliştirilmiştir ve pilot olarak uygulanmaya başlanacaktır. Sosyal uygunluk alanında yerel ve uluslararası yasal düzenlemeler, markaların ve satın alma gruplarının beklentileri ve şartları ve üreticilerin bu şartları yerine getirmek için yapmaları gerekenlerin ele alınacağı eğitimler hakkında detaylı bilgi ekteki Sosyal Uygunluk Eğitim Kataloğunda sunulmaktadır.

Sosyal uygunluk eğitimlerine katılım ve eğitim seviyelerinin belirlenmesine yönelik aşağıdaki online formun 15 Eylül 2023 tarihine kadar doldurulması gerekmektedir.

Sosyal Uygunluk Eğitim Katılım ve Seviye Belirleme Formu:  https://l24.im/Wa8JV3O

EK: Sosyal Uygunluk Egitim Katalogu

Saygılarımızla,

Soru ve İletişim: 

Yeliz AKTEPE DALKILIÇ
İHKİB DDM Sosyal Uygunluk Sorumlusu 

Tel : 0549 575 9517 Mail : yeliz.aktepe@ihkib.digital

 

https://www.project-metamorphosis.com/



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.