Bülten Sıra No: 2023/5755

TGSD TALKS Paneli: Yeni Avrupa ve Amerika Mevzuatına Uygunluk için WRAP Sertifikasyonu Çözümü Hk.

22 Mayıs 2023, Pazartesi

Sayın Üyemiz,

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nden (TGSD) alınan bir yazıda, TGSD tarafından Worldwide Responsible Accredited Production (WRAP) ve TÜV Rheinland iş birliğiyle 30 Mayıs 2023 Salı günü 10.00 – 13.00 saatleri arasında Mövenpick Hotel İstanbul Bosphorus Balo Salonu'nda "TGSD TALKS Yeni Avrupa ve Amerika Mevzuatına Uygunluk için WRAP Sertifikasyonu Çözümü" paneli gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

Anılan yazıda devamla, günümüzde gümrük, sınır koruma düzenlemeleri ve insan hakları durum tespiti mevzuatına uyum sağlamak, ABD ve Avrupa Birliği'ne başarılı bir şekilde ihracat yapmak için zorunluluk haline gelmiş olduğu belirtilmektedir. Dünya Çapında Sorumlu Akredite Üretim (WRAP) sertifikasyonu, sosyal ve gümrük uygunluk belgesi olarak aynı zamanda ABD ve Almanya/AB mevzuatına uyumu sağlamak için en pratik çözümü sunmaktadır.

Panelde, WRAP'ın akredite denetim ortağı TÜV Rheinland ile birlikte belgelendirmenin mevcut ve gelecekteki mevzuata uyum sağlamak için nasıl bir araç olduğu tartışılacaktır. Tedarik zinciri içinde yer alan tüm halkalar sorumluluklarını yerine getirdiğinde rekabet gücünü daha da arttırabileceği bir endüstriye sahip olabileceği vurgulanmaktadır. Özellikle satış, sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk (CSR) departmanlarını yakından ilgilendiren konulara odaklanılacağı ifade edilmektedir.

Panele katılım ücretsiz olup, kayıt linkine aşağıdan ulaşılabilmektedir.

Panelde konuşmacı olarak şu isimler yer alacaktır:

  • Meta Sourcing Kurucusu Bülent Alkanlı (Moderatör)
  • WRAP Avrupa Temsilcisi Gerwin Leppink
  • TÜV Rheinland CSR Bölüm Yöneticisi Volkan Çınar

Bu panel, aşağıdaki kişilerin katılımı için uygundur:

Firma sahipleri, ortaklar ve üst düzey yöneticiler

Sürdürülebilirlik Yöneticileri

CSR Bölüm Yöneticileri

Kayıt Linki: https://app.glueup.com/event/79514/register/



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.