Bülten Sıra No: 2022/5338

7 Haziran 2022 //Finlandiya-Türkiye Sektörel İş Birliği Toplantısı ve İkili İş Görüşmeleri Programı

03 Haziran 2022, Cuma

Business Finland tarafından, Finlandiya’nın Kalkınma, İş Birliği ve Dış Ticaret Bakanı Sn. Ville Skinnari, Türkiye ile Finlandiya arasında Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu (JETCO) imzalanması vesilesiyle 6-8 Haziran tarihleri arasında kendisine eşlik eden iş delegasyonu ile birlikte Türkiye’ye bir ziyarette bulunacağı iletilmiştir.  Anılan ziyaret programı Avrupa Yeşil Mutabakatı ışığında düşük karbon ve döngüsel ekonomi, sürdürülebilir üretim konularına odaklanmaktadır.

Söz konusu ziyaret çerçevesinde, Finlandiya Büyükelçiliği ve Business Finland 7 Haziran 2022 Salı günü Hilton Bosphorus Harbiye Oteli’nde üst düzey yetkililerin katılımıyla bir etkinlik düzenleyecektir.

Türkiye ve Finlandiya’da sürdürülebilir tekstil, dijital teknolojiler, döngüsel ekonomi, sürdürülebilir imalat, çelik, enerji ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren  sektör firmalarını bir araya getirerek Türkiye ve Finlandiya arasında bahsi geçen sektörlerdeki ticari ilişkilerin gelişmesine, sektörel uzmanlık deneyimlerinin paylaşılmasına, bilgi alışverişinin artmasına katkıda bulunması amaçlanmaktadır. Sürdürülebilir Tekstil Toplantısı sonrasında, Finlandiya'dan gelen 4 sektörel firma ile Türk firmalarının ikili iş görüşmesi gerçekleştirmesine imkan tanınacaktır. İlgili programlara katılım sağlamak isteyen firmalarımızın, aşağıda yer alan link üzerinden kayıt yaptırmaları zorunludur. 

Toplantı Programı

13:00 – 14:15     Sürdürülebilir Tekstil Toplantısı

14:15 – 16:00     İkili Görüşmeler Etkinliği

Kayıt Linki          https://www.lyyti.fi/reg/Textile_Roundtable_June_7_2022_3998

Program ve Fin Firma Profilleri için Tıklayınız.



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.