Bülten Sıra No: 2022/5259

Helsinki Tekstil ve Moda Forumu

25 Mart 2022, Cuma

Helsinki Tekstil ve Moda Forumu, 7 Nisan 2022'de hibrit olarak Helsinki’de Scandic Park Hotel'de ve çevrimiçi olarak gerçekleşecek olan Finlandiya'daki tekstil ve moda endüstrisinin ana etkinliğidir.

Hem Finlandiya'dan hem de yurtdışından şirketleri, hizmet sağlayıcıları, medyayı, “influencer”ları ve diğer paydaşları bir araya getiren ve uluslararası ortaklıkları teşvik eden konferansın ana temalarını gelecek ve yenilenme, sürdürülebilir çözümler ve büyüme ve dijitalleşme oluşturacak ve gün boyunca hem Finlandiya'dan hem de yurtdışından alanının profesyonellerinden ilham verici iş vakaları, yenilikler ve gelecek için vizyonlar aracılığıyla tanıtılacaktır.

Etkinlik Finnish Textile & Fashion tarafından organize edilmekte ve Business Finland da etkinlik sırasında iki oturum düzenlemektedir.

Program, sabah gerçekleşecek olan bir açılış semineri ve öğleden sonra iki paralel bölümden oluşmaktadır.

Finlandiya, sürdürülebilir yaşam biçiminin yanı sıra yenilikçiliği ve tasarım uzmanlığı ile tanınmakta ve tekstil sektöründe sürdürülebilir malzemelere ve iş modellerine geçişe öncülük etmektedir. Finlandiya, atıklardan ve odun selülözünden sürdürülebilir lifler üretmekten, kapsamlı bir geri dönüştürülmüş tekstil ekosistemi içinde nihai tüketici uygulamalarında inovatif ve geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanılmasına kadar sürdürülebilir tekstillerde öncüdür.Artan tekstil atığı sorunlarına yanıt olarak, 2025'te AB'de yeni tekstil geri dönüşüm düzenlemeleri yürürlüğe girmesi beklenirken Finlandiya, bu süreci 2023 yılına kadar başlatmayı hedeflemektedir.

Etkinlikle ilgili daha detayları bilgileri aşağıdaki ağ bağlantılarından edinebilirsiniz:

Textile & Fashion Forum Helsinki 2022 — Tools for green transition - Business Finland

Information - Suomen Tekstiili & Muoti (stjm.fi)

Program: Program - Suomen Tekstiili & Muoti (stjm.fi)

Konuşmacılar: Speakers - Suomen Tekstiili & Muoti (stjm.fi)

? Finlandiya’dan Sürdürülebilir Tekstil Çözümleri:

Textiles and other fibers - Business Finland

 

Daha fazla bilgi için:

? Anne Raukamo, Danışman, Finnish Textile and Fashion anne.ruokamo@stjm.fi



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.