Bülten Sıra No: 2021/4939

Yurt Dışı Fuar Katılımı Destekleri, Gözlemci Raporları ve DYS Kayıtları Hakkında

08 Haziran 2021, Salı

Bilindiği üzere, yurt dışı fuar katılımlarına ilişkin destek başvuruları 01.01.2021 tarihi itibarıyla yalnızca Destek Yönetim Sistemi (DYS) üzerinden kabul edilmektedir. Destek başvurusunda bulunmak isteyen firmaların yararlanıcı, firmalar adına işlem yapacak kişilerin yetkilendirilmiş kullanıcı olarak DYS’de tanımlanmış olmaları gerekmektedir.

 

Öte yandan; daha önce yurt dışı fuar gözlemcileri tarafından düzenlenerek İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliklerine iletilen Gözlemci Raporları artık DYS üzerinden düzenlenmekte ve iletilmektedir.

 

Yeni uygulamada; ilgili raporlar, fuar bitiş tarihini müteakiben kısa bir zaman dilimi içinde düzenlenmekle birlikte, DYS’de tanımlı olmayan firmaların sistem üzerinden seçilmesi ve rapor oluşturulması mümkün bulunmamaktadır.

 

Bu itibarla; yurt dışı fuar katılımlarına ilişkin destek başvurusunda bulunacak firmaların DYS kayıt işlemlerinin fuar başlangıç tarihi öncesinde tamamlanmış olması, ileride yaşanması muhtemel hak kayıplarının ve mağduriyetlerin önüne geçilebilmesini teminen büyük önem arz etmektedir.

 

Detaylı bilgi için Destek Yönetim Sistemine Kayıt İçin Gerekli Belgeler ve Dikkat Edilecek Hususlar

 



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.