Bülten Sıra No: 2020/4674

Koronavirüs ile Mücadele Kapsamında Sokağa Çıkma Kısıtlamaları

01 Aralık 2020, Salı

Sayın Üyemiz,


Malumlarınız olduğu üzere 30.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta sonları; Cuma günleri saat 21.00’de başlayacak, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

İlk uygulama olarak 04.12.2020 Cuma günü saat 21.00’de başlayıp 07.12.2020 Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde tüm vatandaşlarımız için sokağa çıkma kısıtlaması getirilecek olup bundan sonraki hafta sonlarında da uygulama aynı şekilde devam edecektir.

 

Ayrıca Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00­-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

İlk uygulama olarak 01.12.2020 Salı günü saat 21.00’de başlayıp 02.12.2020 Çarşamba günü saat 05.00’de bitecek şekilde tüm vatandaşlarımız için sokağa çıkma kısıtlaması getirilecek olup bundan sonraki haftalarda da Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri uygulama yukarıda belirtildiği şekilde devam edecektir.

Önemli Not: Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaftır.

Bu çerçevede firmalarımızın ilan edilen sokağa çıkma yasaklarından istisna olarak üretimlerine devam edebilmeleri için aşağıdaki yöntemi takip etmeleri tavsiye edilmektedir.

  • Ek’li genelgenin çıktısı alınarak Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi bölümünde “8” maddesi işaretlenmelidir.
  • Ek’te yer alan formun doldurularak çıktısı alınmalıdır.   
  • Çalışacak personel listesinde bulunan kişilerin firmanı çalışanı olduğunu ibraz edebilecek resmi belge hazırlanmalıdır.
  • Firma bilgilerini içeren bir evrak (örneğin: İTKİB Üyelik Belgesi gibi) hazırlanmalıdır.
  • Tüm bu belgeleri ibraz edilmek üzere servis şoföründe – ilgili personelde hazır bulundurulmalıdır. Bireysel olarak gelen personellere birer kopya verilmelidir. (Personeller ilgili evrakları sadece firmaya gidip gelmek için kullanmalıdır.)

 

Bilgilerinizi rica ederiz.

 

Ek 1: Genelge için https://www.icisleri.gov.tr/koronavirus-ile-mucadele-kapsaminda-sokaga-cikma-kisitlamalari---yeni-kisitlama-ve-tedbirler-genelgeleri

Ek 2: İstisna Formu için tıklayınız.



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.