Bülten Sıra No: 2020/4429

Amerika Kaliforniya Eyaleti Tıbbi Maske Alımı Hk.

27 Mayıs 2020, Çarşamba

Sayın Üyemiz,

 

T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan alınan bir yazıda, Covid -19 pandemisi döneminde tıbbi malzeme imalatına başlayan Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD Co. firmasının bir iştirakinin 7 Nisan'da Kaliforniya Valiliği Acil Servis Bürosu ile 300 milyon NIOSH sertifikalı N95 maske ve 100 milyon tek kullanımlık yüz maskesi sağlamak için 1 milyar dolarlık bir sözleşme imzalamış olduğu ve söz konusu firmanın N95 maskeleri için en geç 31 Mayıs tarihine kadar Amerikan Ulusal Mesleki Güvenlik ve Sağlık Enstitüsü (NIOSH) sertifikasını alması gerekmekte olduğu, aksi takdirde Kaliforniya Valiliğine 248 milyon Amerikan Doları geri ödemek zorunda olduğu ifade edilmektedir.

 

Ekte bağlantısı yer alan haberde; firmaya standarda uyum için verilen sürenin 30 Nisan 2020'de dolduğu, bu tarihe yetiştiremediği için firmanın 247 milyon Amerikan doları ödeyeceği ve şartları yerine getiremediği için sürenin 31 Mayıs 2020 tarihine kadar uzatıldığı bilgisi yer almaktadır.

 

Bu kapsamda Pekin Ticaret Müşavirliğince N95 maske ticaretini yapan firmalarımızın haberde belirtilen süreci takip ederek, ilgili firmanın güvenlik sertifikası alamaması durumunda ilgili ürünlerin tedarikçisi olmak için uğraş verebilecekleri ifade edilmektedir.

 

 

Ek: Haber ve Linki



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.