Bülten Sıra No: 2020/4229

Müşavire Danışın Uygulaması Hakkında

04 Şubat 2020, Salı

Sayın Üyemiz,

 

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan yazıda, İhracatımızın ve ülke ekonomimizin daha da gelişmesi için T.C. Ticaret Bakanlığına bağlı olarak dünyanın dört bir yanında görev yapmakta olan Ticaret Müşavirlerimizin / Ataşelerimizin, tüm iş insanlarımızın yurtdışındaki ilk temas noktası, en temel bilgi kaynağı ve her zaman başvurabilecekleri temsilcileri olduğu ifade edilmektedir.

 

Yazıda devamla, Dış temsilciliklerimizin ihracatımızın gelişimine yönelik çalışmalarını desteklemek ve daha etkin hale getirmek amacıyla Bakanlıkça "Dış Temsilcilikler Yönetim Bilgi Sistemi" (DTYBS)’nin hayata geçirildiği; Dış temsilciliklerimize iletilen firma taleplerinin, başvuru ve cevaplanma süreçlerinin merkezi bir sistemde tutulmasını sağlamak amacıyla oluşturulan "Müşavire Danışın" uygulaması da geliştirilerek DTYBS sisteminin kapsamına alındığı ve Yenilenen "Müşavire Danışın" uygulamasının 2 Ocak 2020 tarihinde ihracatçılarımız ile iş dünyamızın hizmetine sunulduğu bildirilmektedir.

 

"Müşavire Danışın" uygulaması iş dünyamızın Ticaret Müşavir ve Ataşeler ile iletişimini kolaylaştırmayı ve etkinleştirmeyi amaçlamaktadır. "Müşavire Danışın" uygulamasını kullanarak, Ticaret Müşavir ve Ataşelerimizden görev yaptıkları ülkelerle ilgili bilgi talep edilmesi, sorular yöneltilmesi ve Müşavirlerimiz tarafından verilen cevapların ve sağlanan bilgilerin uygulama üzerinden takip edilmesi mümkündür. Uygulama üzerinden gelen talepler ilgili Ticaret Müşavirliğimize veya Ataşeliğimize doğrudan yönlendirilecek olup, en kısa sürede cevaplandırılacaktır.

 

"Müşavire Danışın" uygulaması kapsamında ayrıca iş insanlarımızın doğru bilgiye zamanında erişimini sağlamak amacıyla bir "karar ağacı" da kurgulanmıştır. Ulaşılmak istenen bilginin Ticaret Müşavirlerimiz ve Ataşelerimizle ilgili olmaması durumunda, doğru bilgiye ulaşılabilecek kaynaklara veya temas noktalarına gerekli yönlendirmeler yapılacaktır.

 

"Müşavire Danışın" uygulamasına ( https://musaviredanisin.ticaret.gov.tr ) adresinden ücretsiz olarak ulaşılması mümkündür. Söz konusu uygulamanın tanıtım videosu (https://dtuegm.ticaret.gov.tr/haberler/musavire-danisin ) linkinde yer almaktadır.

 

 

 



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.