Bülten Sıra No: 2019/3902

Endonezya Yatırım Forumu Hk.

17 Haziran 2019, Pazartesi

Sayın Üyemiz,

 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)’den alınan bir yazıda, Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve DEİK/Türkiye-Endonezya İş Konseyi iş birliği ile 2 Temmuz 2019 Salı günü saat 09.00’da İstanbul Mövenpick Hotel’de Endonezya İş Forumu düzenlenecektir.

 

2018 GSYİH büyüme oranı %5.17 ve 1.1 trilyon dolar GSYİH ile Asya’nın en hızlı gelişen ülkeleri arasında yer alan Endonezya, Hint ve Pasifik Okyanusları arasındaki stratejik konumu ve DoğuBatı ticaret yollarına olan yakınlığı nedeni ile bölgede önemli ekonomiler arasında yerini almaktadır. Türkiye’nin Endonezya’dan ithalatında başlıca kalemler suni ve estetik elyaf, kauçuk ve ürünleri, tekstil malzemeleri, kağıt ve karton ürünleri; Türkiye’nin Endonezya’ya ihracatında başlıca kalemler ise inorganik kimyasallar, makine, mekanik aletler, kazanlar ve bu ürünleri parçaları, tütün ve pamuk yer almaktadır.

 

Ekli dosyada taslak programı yer alan ve Endonezya’da yatırım fırsatlarının tanıtılacağı söz konusu foruma, Endonezya ile tekstil kimyasalları, turizm, servis sektörü, gıda, ve ilgili sektörlerde yatırım yapan veya yapmak isteyen üyelerinizin katılımlarında büyük fayda görülmektedir.

Bu bilgiler ışığında anılan foruma katılmak isteyen firma temsilcilerinin, 24 Haziran 2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/958/12960  linkinde yer alan katılım formunu doldurmaları gerekmektedir.

 

Önemli Not: Programda Türkçe ve Bahasa Endonezya Dili tercüme olacaktır.

 

Ek-1: Taslak Programı indirmek için tıklayınız.

Ek-2: Proje Listesi 1' i indirmek için tıklayınız.

Ek-3: Proje Listesi 2' yi indirmek için tıklayınız.



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.