Bülten Sıra No: 2018/3547

“Romanya Ülke Günü” Etkinliği Hakkında

15 Ağustos 2018, Çarşamba

İstanbul Sanayi Odası (İSO)’dan alınan bir yazıda, Avrupa’nın güney doğusunda yer alan ve Polonya’nın ardından Orta ve Doğu Avrupa’nın en büyük ikinci pazarı durumunda olan Romanya, Türkiye ile Balkanlar'da birbirlerinin en büyük ticaret ortakları olduğu, 2017 yılında Romanya’ya ihracatımızın 3,1 milyar Dolar, Romanya’dan ithalatımız 2,4 milyar Dolar olmak üzere, toplam ikili ticaret hacminin 5,5 milyar Dolar olarak gerçekleşmiş olduğu ve ikili ticaret hacminin 10 milyar Dolar’a yükseltilmesinin hedeflendiği belirtilmektedir. Konumu ve potansiyeli ile ülkemiz için önemli fırsatlar sunmakta olan Romanya’daki Türk yatırımları, toplam 6 milyar Dolar’a ulaştığı bilgilerine yer verilmektedir.

 

Bu kapsamda, 6 Eylül 2018 Perşembe günü, 13.00- 16.30 saatleri arasında Odakule Meclis Salonunda düzenlenecek Romanya Ülke Günü etkinliği ile Romanya pazarı hakkında bilgilendirmeler yapılacağı ifade edilmektedir.

 

Romanya Ankara Büyükelçisi Gabriel ?OPANDA’nın da konuşmacılar arasında yer alacağı seminerde katılımcılara, Romanya’nın ekonomik durumu, dış ticareti, pazar yapısı, yatırım ve iş fırsatları, iş kültüründe dikkat edilmesi gereken konular ve Türk firmalarının deneyimleri aktarılacaktır.

 

 

Ayrıntılı bilgi için:

Osman GÖR |ogor@iso.org.tr | Tel: 0212 292 21 57 / 176

İstanbul Sanayi Odası



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.