Bülten Sıra No: 2018/3518

İran’ın İthalat Yasaklamaları Hakkında

05 Temmuz 2018, Perşembe

T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıda, İran ekonomisinin sene başından bu yana yaşanan döviz kuru dalgalanmalarından ve Amerika Birleşik Devletleri’nin 8 Mayıs 2018 tarihinde Nükleer Anlaşma’dan çekildiğini açıklaması ile başlayan belirsizlik sürecinden olumsuz yönde etkilendiği ve İran Hükümeti’nin ülkeden döviz çıkışını engellemek üzere tedbirler almaya başladığı belirtilmektedir. Bu kapsamda, İran basınında çıkan haberlere göre, İran’ın 1.339 kalem üründe gümrük vergilerini artırma ya da ithalatı yasaklama yoluna gitmeye hazırlandığı ifade edilmektedir.

 

Bahse konu yazıda devamla, Tahran Ticaret Müşavirliğimiz tarafından İran haber kaynaklarında yapılan araştırmalara atıfla, yasaklamaya tabi ürünlere ilişkin gayri resmi listeye ulaşıldığı belirtilmektedir. Bahse konu ürün listesi ekte yer almaktadır.

 

Söz konusu listeden de görüleceği üzere, pek çok deri mamulleri, ayakkabı, halı, tekstil ve hazırgiyim tarifeleri de ithalatı yasaklanacak veya gümrük vergileri arttırılacak ürünler arasında yer almaktadır.

 

Ek için tıklayınız.



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.