Bülten Sıra No: 2018/3497

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Semineri – 06 Haziran 2018

01 Haziran 2018, Cuma

İMMİB Genel Sekreterliği’nden alınan yazıda;

 

Avrupa Birliği'nin direktiflerine uygun olarak kişisel verilere dair çerçeve bir düzenleme getirmeyi amaçlayan “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu”nun 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girdiği hatırlatılmakta; kanunun hem özel sektör hem de belirli sınırlamalara tabi olarak kamu sektörü için kişisel verilerin korunması ve işlenmesine dair süreçler ile yükümlülükleri düzenlemekte olduğu ve belirtilen yükümlülüklere uyum sağlamayan şirketler için de cezai yaptırımlar uygulandığı vurgulanmaktadır.

 

Bu çerçevede, İMMİB tarafından 06 Haziran 2018 Çarşamba günü 14:00 – 17:00 saatleri arasında, Dış Ticaret Kompleksi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” bilgilendirme semineri gerçekleştirilecektir.

 

KPMG Kıdemli Avukatı Sn. Seçil KISAKÜREK ve KPMG Bilgi Sistemleri Risk Yönetim Müdürü Sn. Bengisu ÖZGEHAN tarafından gerçekleştirilecek olan seminer kapsamında; gerçek kişilere ait verilerin Kanun'daki uygulama kapsamından, yurt dışındaki örneklerine, kişisel veri envanterinin ortaya çıkarılması için yapılması gerekenlerden, kişisel verilerin işlenmesinde kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve bu kapsamda kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin uyması gereken esaslar, yükümlülükler hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

 

Bu kapsamda, söz konusu ücretsiz seminere katılmak isteyen firmaların https://bit.ly/2KMtyNe linkinde yer alan başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

 



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.