Bülten Sıra No: 2018/3483

6. CHINA - EURASIA FUARI - Milli Katılım Organizasyonu Hk.

21 Mayıs 2018, Pazartesi

OAİB Genel Sekreterliğinden alınan yazıda;

 

2012 yılından bu yana Türkiye Milli Katılım Organizasyonu OAİB Genel Sekreterliği tarafından gerçekleştirilen China - Eurasia Fuarı bu yıl altıncı defa 30 Ağustos – 03 Eylül 2018 tarihleri arasında Urumçi’de gerçekleştirilecek olup OAİB Genel Sekreterliğince yeniden milli katılım organizasyonu için gerekli çalışmalara başlanmış olduğu ifade edilmektedir.

 

Anılan bölgenin Türkiye için taşımakta olduğu özel anlamın yanı sıra Orta ve Batı Asya ülkeleriyle ilişkilerin geliştirilmesinin arzu edildiği bu dönemde, söz konusu fuarın anılan pazara girmek isteyen firmalar için büyük bir imkân yaratacağı düşünülmektedir. Diğer taraftan, söz konusu etkinlik, tarafımızdan salt bir ticari bir organizasyon olarak değerlendirilmeyerek ülkemizin etkin tanıtımı ve Türk ve Türkiye imajının anılan bölgede etkin olarak sunulabilmesi hedeflenmiştir.

 

6. China – Eurasia Fuarı’na milli katılım kapsamında katılacak olan firmalarımız T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından 2017/4 sayılı karar kapsamında, destek olarak yurt dışı milli fuar katılımlarına sağlanan teşviklerden yararlandırılacaklardır. Fuar katılım ücreti stand konstrüksiyonu ve nakliye dahil 600.-Usd / birim m² ; nakliye hariç 450.-Usd / birim m²’dir.

 

Bu kapsamda Bakanlık tarafından belirlenerek web sayfasında ilan edilen; yer kirası , nakliye, ulaşım ve standa ilişkin giderlere karşılık olarak katılımcıya m² bazında ödenecek tutarın oranı %50 olup, üst limit 56.000.-Türk Lirası’dır.

 

Bununla birlikte, Çin Halk Cumhuriyeti 2018 yılında hedef ülkeler arasında yer almakta olup fuara katılan firmalar 20 puan ilave destekten yararlandırılacaklardır.

 

Söz konusu fuara katılmak isteyenlerin en geç 29 Haziran 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar oaib-pr@oaib.org.tr e-posta adresi üzerinden OAİB ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.