Bülten Sıra No: 2018/3465

Estonya Latitude 59 Katılımı ve Bilgi Teknolojileri ve Girişimcilik Heyeti Ziyareti, 23 - 25 Mayıs 2018

20 Nisan 2018, Cuma

DEİK’ten alınan yazıda;

 

DEİK / Türkiye – Estonya İş Konseyi ve Enterprise Estonia işbirliğiyle 23 – 25 Mayıs 2018 tarihleri arasında Tallinn/Estonya’ya bir bilgi iletişim teknolojileri(ICT) ve girişimcilik heyeti ziyareti gerçekleştirileceği ve program çerçevesinde Latitude59 etkinliğine indirimli katılım imkanı sağlanacağı bildirilmektedir.

 

Ziyaret programı kapsamında 23 Mayıs 2018 Çarşamba günü Estonya’nın e-ikamet hizmetinin ele alınacağı E-Estonia Showroom’a bir ziyaret düzenlenecektir ve Estonya ekonomisinin gelişiminde bilgi teknolojilerinin rolü, dijitalleşme, kamu ve özel sektör hizmetlerinde bilgi teknolojilerinin kullanımı ve ICT alanında iş yapma mevzuatı hakkında bilgi verilecektir.

 

17.000 $ civarında kişi başına düşen milli gelir seviyesi ile BALTIK ülkeleri arasında en yüksek seviyeye sahip olan Estonya, kamu ve özel sektör hizmetlerini çevrimiçi uygulamalarıyla yürüten dünyadaki ilk ülke olmuştur.

 

E-Estonia adıyla elektronik kimlik sistemi aracılığıyla genel seçimler dahil olmak üzere bir çok konuda çevrimiçi çözümler ile hizmet sağlanmaktadır. Estonya, e-ikamet uygulamasıyla dünya üzerindeki herkese konuma bağlı olmadan çevrimiçi iş kurma hakkını güvenli ve erişilebilir şekilde tanımaktadır. 2015 yılından itibaren 10 binden fazla kişi ve 450 şirket bu hizmetten faydalanmıştır.

 

Girişimcilik açısından Avrupa’nın hane başına en çok girişimci firmaya sahip ülkesi olan Estonya’da önde gelen başarılı girişimler arasında Skype, Nortal, Cyber.ee, Defendec.com, TransferWise, Lingvist ve GrabCAD gibi firmalar yer almaktadır. Siber güvenlik,finans ve ödeme sistemleri, sağlık sektörü, girişimcilik, mobil uygulamalar, çevrimiçi çözümler ve endüstriyel uygulamalar önde gelen ICT alanları arasındadır.

 

Ziyaret kapsamında 24 Mayıs 2018 tarihinde dünyanın her tarafından katılacak önde gelen yatırımcılar ile girişimcilerin bir araya geleceği LATITUDE59 etkinliğine 25 Nisan 2018 tarihine kadar indirimli katılım imkanı sağlanacaktır. LATITUDE59 hakkında detaylı bilgi https://latitude59.ee/about adresinde yer almaktadır.

 

LATITUDE59 katılımı için sağlanan indirimli biletler için katılımcı firmalarımızın başvuru formunun doldurulmasını takiben DEİK ile irtibata geçmesi ve promosyon kodunu almaları gerekmektedir. Girişimcilik ve bilgi iletişim teknolojileri alanında önemli fırsatların bulunduğu Estonya ziyaretine katılmak isteyenlerin aşağıdaki linkte yer alan kayıt formunu en geç 25 Nisan 2018 Çarşamba günü mesai bitimine kadar katılım koşulları çerçevesinde eksiksiz doldurmaları gerekmektedir.

 

DEİK Başvuru formu: https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/657/10784

 

Detaylı bilgi için irtibat kişisi:

Aycan Damalı – DEİK

tel: 0212 339 50 74

e-posta: adamali@deik.org.tr



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.