Bülten Sıra No: 2018/3373

Portekiz-Türkiye İş Forumu, 7-9 Mart 2018

16 Şubat 2018, Cuma

DEİK’ten alınan yazıda;

T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’nin JETCO Toplantısı kapsamında Portekiz ziyareti vesilesiyle, 7-9 Mart 2018 tarihleri arasında Lizbon-Portekiz’e bir özel sektör heyet ziyareti düzenleneceği ve anılan ziyaret kapsamında her iki ülkeden Sayın Bakanların onurlandırmalarıyla “Portekiz-Türkiye İş Forumu” ve ikili iş görüşmeleri organize edilmesinin planlandığı ifade edilmektedir.

Portekiz'in başlıca endüstrileri arasında tekstil, konfeksiyon, ayakkabı, ahşap ve mantar, kağıt, kimyasallar, oto parçaları imalatı, baz metaller, mandıra ürünleri, şarap, porselen, kalıp sanayi, madencilik ve seramik sayılabilir. Ayrıca Portekiz, dünyadaki şişe mantarı üretiminin yarısını karşılamaktadır. Bunun yanı sıra ülkede narenciye ve zeytin üretimi ilk sıralarda gelmekte olup, bağcılık, meyvecilik ve sebzecilik ülkenin hemen her bölgesinde yapılmaktadır.

Portekiz başta Latin Amerika olmak üzere üçüncü ülkelerdeki faaliyetlerin geliştirilmesi açısından da önem taşımaktadır. Halen Portekizce konuşulan ülkelerde (Brezilya, Angola, Capo-Verde, Mozambik, Gine-Bissau, Doğu Timor, Sao Tome ve Principe) Portekiz etkili bir ticari güç ve bir geçiş kapısıdır. Portekiz ayrıca, Avrupa’yı, ABD ve Afrika’ya bağlayan uç liman ve lojistik üs olma özelliği taşımaktadır.

Portekiz son dönemde yenilenebilir enerji, ilaç sanayi, bilgi teknolojileri, turizm, inşaat, gemi inşa sanayi, elektronik aksam üretimi, elektrikli araba üretimi, otomotiv yan sanayi ve plastik kalıp üretimi, tekstil-konfeksiyon, gıda, kimya sanayi, optik aletler ve gayrimenkul sektörleri (gayrimenkul alımı yoluyla vatandaşlık oturum izni konusu) geniş işbirliği imkanları sunmaktadır.

2015 yılında “Avrupa’nın Girişim Bölgesi” seçilen Lizbon, son yıllarda artan bir ivme ile yeni girişimlerin, start up ve risk sermayesi fonların odak noktası haline gelmiş olmakla birlikte, Portekiz’de bugün itibariyle risk sermayesi fonları tarafından yönetilen varlık toplamının 500 milyon Avro üzerinde olduğu düşünülmektedir.

Katılım koşulları ve taslak programı ekte yer alan söz konusu etkinliklere katılmak isteyen üyelerimizin, https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/588/10247 adresinde yer alan ön kayıt formunu eksiksiz doldurarak ve ön avans ödemesini tamamlayarak en geç 21 Şubat 2018 Çarşamba günü mesai bitimine kadar DEİK’e iletmeleri gerekmektedir.

Ekler:

Taslak programı indirmek için tıklayınız.

Katılım koşullarını indirmek için tıklayınız.

 



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.