Bülten Sıra No: 2018/3368

Türkiye-Ürdün İş Konseyi Ortak Toplantısı / 19-20 Mart 2018

14 Şubat 2018, Çarşamba

DEİK’ten alınan yazıda;

 

DEİK’e bağlı olarak faaliyet gösteren Türkiye-Ürdün İş Konseyi tarafından 19-20 Mart 2018 tarihlerinde Akabe ve Amman’a bir iş heyeti ziyareti düzenleneceği ve bu kapsamda Amman’da “Türkiye-Ürdün İş Konseyi Ortak Toplantısı” düzenleneceği ifade edilmektedir.

 

Ürdün, Orta Doğu Bölgesinde siyasi istikrarı, modern altyapısı, liberal ekonomik politikaları, eğitimli ve uygun maliyetli iş gücü, stratejik konumu, yabancı yatırımcıyı destekleyen ekonomik ve vergisel düzenlemeleri, Arap Ülkeleri Serbest Ticaret Bölgesi(GAFTA) üyesi olması, ayrıca Türkiye, ABD, Kanada, Singapur ve Meksika ile yürürlükte olan Serbest Ticaret Anlaşmaları nedeniyle gerek bölgenin diğer ülkeleri, gerekse ABD’ye ihracat yapmak isteyen yatırımcılarımız açısından önemli avantajlar sunmaktadır.

 

Ürdün’ün Kızıldeniz Kıyısında bulunan Akabe şehri ise bölgenin en önemli transit ticaret ve ulaşım merkezi olup, Mısır ve Suudi Arabistan’a yalnızca 20 km mesafededir. Akabe şehrinde yer alan Akabe Özel Ekonomik Bölgesi(ASEZA), özerk, liberal, düşük vergili, gümrüksüz, çok uluslu ve çok sektörlü bir kalkınma bölgesidir. ASEZA, coğrafi konumu, teşvikli özel mevzuatı ve altyapı yatırımları ile bir cazibe merkezidir. Aynı zamanda bölgede önemli bir turizm destinasyonu olma yolunda olan Akabe’ye Türk Hava Yolları’nın önümüzdeki Mart ayında uçuşları başlayacaktır.

 

Bu çerçevede, önemli işbirliği fırsatları ve yatırım imkanlarını inceleme imkanı sunan ve taslak programı ekte yer alan söz konusu ziyarete katılmak isteyen üyelerimizin 26 Şubat 2018 Pazartesi mesai bitimine kadar https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/589/10323 bağlantısından kayıt gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

 

Not: Ziyarete katılım sınırlı sayıda tutulacağından 20 kişilik kontenjan bulunmaktadır.

İletişim: Aziz Toprak atoprak@deik.org.tr / Tel:0.212.339 50 29

 

Ek için tıklayınız.

 



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.