Bülten Sıra No: 2010/414

Şili- Meksika ve Diğer Latin Amerika Ülkeleri İhracatında Yaşanan Sorunlar

12 Kasım 2010, Cuma
Devlet Bakanlığı Makamı’nın 19 Ekim 2009 tarih ve 2009/220 sayılı onayı ile İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (İGEME) bünyesinde “Ülke Masaları” oluşturulmuş bulunmaktadır. Ülke Masaları’nın ülkemiz firmalarına çok yönlü ve etkin şekilde hizmet sunabilmesi açısından Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İhracatçı Birlikleri ile İGEME arasında güncel bilgi akışının sağlanmasına özel önem verilmekte ve sektörde söz sahibi firma temsilcilerinin tecrübelerinden de yararlanılmaktadır.
 
Ülke Masaları çalışmasının ilk toplantıları Ekim ayı içinde yapılmış olup; oluşturulan otuzdan fazla ülke masasından “Şili-Meksika ve Diğer Latin Amerika Ülke Masası” ihracatçılarımızın bu çoğrafya ile iş ilişkilerinde yaşadığı sorunların tesbiti ve ilgili merciler nezdinde sorunların çözümüne yönelik grişimlerde bulunulabilmesini teminen bir çalışma yapılmasına karar vermiştir.
 
Bu itibarla, söz konusu çalışmaya katkı sağlamak üzere, Şili- Meksika ve Diğer Latin Amerika Ülkeleri’ne ihracatta ve iş ilişkisinde sorun yaşayan üye firmalarımızın, ekli formu doldurarak en geç 23 Kasım 2010 Salı gününe kadar Genel Sekreterliğimizin arge@itkib.org.tr adresine iletilmelerini önemle rica ederiz.
 


Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.