Bülten Sıra No: 2004/28
1-Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Tarafından Düzenlenecek Seminerler Hk.<BR> 2-Irak’a Yapılan İthalattan % 5 Oranında Gümrük Vergisi Tahsil Edilmesi Hk.<br> 3-Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Tarafından Düzenlenecek Seminerler Hk.<BR> 4-H.K. Eiseler VDI Ünvanlı Alman Firmanın Örme Kumaş Talebi Hk.<br>
Üyelerimize Sirkülerler ve Duyurularımız Artık Elektronik Ortamda iletilecektir.
Genel Sekreterliğimizce yayınlanmakta olan sirkülerler ve duyurular 01 Haziran 2004 tarihinden itibaren artık sadece internet sayfamızda (www.itkib.org.tr) yayınlanarak ve Genel Sekreterliğimize kayıtlı bulunan e- posta adreslerine gönderilmek suretiyle üyelerimize ulaştırılacaktır. Detaylı bilgi 11.03.2004 tarihinde üyelerimize posta ile gönderilen ve web sitemizde yayınlanan Genel Sekreterliğimizin 7 nolu sirkülerlerinde yeralmaktadır.
1-Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından Düzenlenecek Seminerler Hk.
2-Irak’a Yapılan İthalattan % 5 Oranında Gümrük Vergisi Tahsil Edilmesi Hk.
3-Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Tarafından Düzenlenecek Seminerler Hk.
4-H.K. Eiseler VDI Ünvanlı Alman Firmanın Örme Kumaş Talebi Hk.
1-Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nden alınan 26.04.2004 tarihli yazıda, dış ticaret konusunda nitelikli eleman yetiştirmek, illerimizde yerleşik üreticileri ihracata yölendirmek, onları mevcut yasal uygulamalardan haberdar etmek ve ülkemizin ihracatını artırmak amacıyla T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinasyonunda, İGEME, İhracatçı Birlikleri ve EXIMBANK işbirliğiyle “81 İlden Sınırlar Ötesine” adlı semirlerin düzenlenmeye başlandığı ifade edilmektedir.
Bu çerçevede, Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği yukarıda belirtilen kuruluşlar ile iş birliği içerisinde ihracat mevzuatı, ihracatta devlet yardımları, pazara giriş ve EXIMBANK kredi uygulamaları konularında; 10 Mayıs 2004 tarihinde Bursa’da; 11 Mayıs 2004 tarihinde Çanakkale’de ve 12 Mayıs 2004 tarihinde Balıkesir’de ücretsiz seminerler düzenleyecektir.
2-Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden gönderilen 21.04.2004 tarihli yazıda, Bağdat Ticaret Müşavirliği’nden gönderilen bir yazıya atıfta bulunularak, Irak Geçici Koalisyon Yönetimi’nin 15 Eylül 2003 tarihli ve 38 sayılı talimatı ile düzenlenen ve Irak’a yapılan ithalatta % 5 oranında gümrük vergisi tahsil edilmesine ilişkin uygulamanın anılan ülke gümrük kapılarında 15 Nisan 2004 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiği bildirilmektedir.
Söz konusu talimata göre, Irak’ta serbest pazar ekonomisinin geliştirilmesi amacıyla tahsil edilecek gümrük vergilerinde baz alınacak ürün fiyatlarının belirlenmesinde uluslararası uygulamalar dikkate alınacak olup, vergi tahsilinden elde edilecek gelir sadece Irak halkının desteklenmesi ve Irak’ın yeniden inşa edilmesinde kullanılacaktır. Talimatın yüyürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl süreyle İthal edilen bütün ürünler vergiye tabi olup; gıda, ilaç, tıbbi cihazlar, giyim, kitap, insani yardım malzemeleri, BM ve diğer uluslararası kuruluşlar tarafından ithal edilen ürünler ile petrol karşılığı gıda ürünleri söz konusu vergiden muaf tutulmuştur.
3-Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nden alınan 21.04.2004 tarihli yazıda, dış ticaret konusunda nitelikli eleman yetiştirmek, illerimizde yerleşik üreticileri ihracata yölendirmek, onları mevcut yasal uygulamalardan haberdar etmek ve ülkemizin ihracatını artırmak amacıyla T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinasyonunda, İGEME, İhracatçı Birlikleri ve EXIMBANK işbirliğiyle “81 İlden Sınırlar Ötesine” adlı semirlerin düzenlenmeye başlandığı ifade edilmektedir.
Bu çerçevede, Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, yukarıda belirtilen kuruluşlar ile iş birliği içerisinde ihracat mevzuatı, ihracatta devlet yardımları, pazara giriş ve EXIMBANK kredi uygulamaları konularında; 3 Mayıs 2004 tarihinde Çorum’da; 4 Mayıs 2004 tarihinde Amasya’da ve 5 Mayıs 2004 tarihinde Samsun’da; 6 Mayıs 2004 tarihinde Ordu’da ve 7 Mayıs 2004 tarihinde Giresun’da seminerler düzenleyecektir.
4-H.K. Eiseler VDI ünvanlı Alman firma aşağıda teknik detayı verilen örme kumaşları imal ve ihrac eden firmalarla temas kurmak istemektedir.
1. Kumaşın özellikleri
Taranmış iplikten mamül yuvarlak örme hafif suprem kumaş. (detayları şöyledir)
Elastan (likralı olması şart değil)
Kumaşın genişliği 180-188 cm
Parça halinde teslim edilmeli
Gümrük tarife numarası 6005 31 90 00 00
2. Teknik veriler
Süprem makinalarında imal edilmiş 28 veya 30 gauge
Metrekare ağırlığı 185 gr.
Tekstil kompozisyonu karışım, iplik Numarası Ne 30/1 %100 pamuk
veya %70 pamuk, %30 polyester
veya %50 pamuk, %50 polyester
veya %25 pamuk, %75 polyester
Bu ölçülerde mevcut olan ne varsa. Bu konuda firma tarafından herhangi bir zorunluluk konmamıştır.
%3 elastan olabilir.
3. Boyama prosedürü ile ilgili açıklamalar
Ring ipliği örmeden önce X-cones şeklinde boyanmalıdır
veya bir cheese-boyama makinası ile olsa daha da iyi olacak.
ve (firma tarafıından) sağlanmış olan renk düzenine göre test edilmelidir.
(DATACOLOR veya GretagMacbeth) sistemlerinden hangisi ile olacağını siparişten önce firma karar verecektir.
4. Makina teçhizatı
Gerekli esnekliği yakalayabilmek için, örme makinası esnek kumaş üretimine uygun olmalıdır.
Son ürün esnek döşemecilik kaplamada kullanılacaktır.. Bundan dolayı iki yönlü (çapraz ve yan) yaklaşık %100 esneyebilmelidir.Test etme yöntemi: uzunlamasına 1 metre kesip elinizle çekince, 2 metre esnemelidir.
5. Terbiye işlemleri
a) Çekmezlik için yıkama
b) Minimum genişlik 180 cm. olmalı
c) 1 cm’lik kenar
d) Karten tüplere sarılı ve polyester levha ile kaplanmış
e) Etiketlenmiş
Talep halinde uçak ile numune gönderilebilecek olan firma ile temas kurmak isteyen üyelerimiz aşağıdaki adres ve irtibat numaraları ile temas edebilirler.
H.K. Eiseler VDI
(D) 94269 Rinchnach Lindenstrasse 39
Telefon: 0049 9921 8188 Telecopy :+49 9921 8188
e-mail: horst.eiseler@t-online.de